Kom jij ons team versterken?

Natuurlijk duurzaam bouwen
 1. Kom jij ons team versterken?

  Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar:

  • Een allround timmerman

  Bij ons kun je zowel als zelfstandig Timmerman 1 maar ook als Timmerman 2 aan het werk. De projecten lopen uiteen van kleine verbouwklussen tot grote renovaties van bijvoorbeeld boerderijen of woonhuizen tot complete nieuwbouw van villa’s. Bij ons kun je als timmerman echt je hart ophalen als het gaat om vakmanschap, ambacht en mooie details. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te maken.

  • Een allround metselaar

  Het metselwerk binnen ons bedrijf loopt uiteen van fundering metselwerk tot binnenmuren in kalkzandsteen of SBS blokken en natuurlijk komt gevelmetselwerk in allerlei soorten en verbanden met rollagen, togen en hanenkammen, regelmatig bij ons voor.  Ook lijmwerk van kalkzandsteen en het stellen van profielen hoort tot de bezigheden. Als er even geen metselwerk is kan het voorkomen dat je assisteert bij timmerwerken, het leggen van dakpannen, sloopwerk enzovoorts, een leuke afwisseling! De werkzaamheden lopen uiteen van kleine verbouwen, renovaties, aanbouwen tot nieuwbouw woonhuizen en villa’s. Het kunnen voegen en verrichten van klein stucwerk en tegelwerk is een Pre.

  Wat kun je van ons verwachten? 

  • Korte reistijden naar de bouwplaats; tussen de 5 en 30 minuten zit je gemiddeld in onze bedrijfsbus naar de bouwplaats.
  • Je komt te werken in een jong team van gezellige collega’s.
  • Ons bedrijf beschikt over een eigen werkplaats voor kleine werkzaamheden zoals het maken van enkele kozijnen of een trap.
  • Maandelijks hebben we een vrijdagmiddag borrel en meerdere keren per jaar hebben we gezellige activiteiten of kennis bijeenkomsten in een ontspannen sfeer.
  • Ons huidige team bestaat uit 9 timmerlieden, 2 metselaars, 1 administratief medewerkster en 2 eigenaren.

  Geïnteresseerd? Dan komen we graag met jou in contact!
  Jorick Ehrenhard: 06 – 365 260 72 / jorick@hardijkbouw.nl 
  Jan Kerkdijk: 06 – 533 885 19 / jan@hardijkbouw.nl

  Meer Lezen
 2. Nieuwe bedrijfsnaam: HardijkBouw B.V.

  Per 29 maart 2019 is onze naam gewijzigd in HardijkBouw B.V.. Na 25 jaar de naam Kerkdijk en later Kerkdijk van Welbergen te dragen is het tijd voor een nieuwe naam met bijbehorende uitstraling. Duurzaam bouwen wordt hier een belangrijk onderdeel in. De nieuwe bedrijfskleding is binnen en de eerste bus is al van nieuwe belettering voorzien. Binnenkort ziet u HardijkBouw B.V. overal voorbij komen!

  Meer Lezen
 3. Bouw in de binnenstad

  In de binnenstad van Zutphen zijn we bezig met de opbouw van een woonhuis welke door de brand grotendeels was verwoest. Het is altijd een uitdaging om in de stad de materialen op de plek te krijgen. In Zutphen hebben we de hulp ingeroepen van een mobiele kraan om alles via het dak op zijn plek te krijgen.

  Meer Lezen
 4. Oplevering nieuwbouw 4 onder 1 kap woningen

  In december 2018 hebben we 4 onder 1 kap woningen opgeleverd aan de Bettinkdijk te Bathmen. In deze woningen zijn verschillende duurzame aspecten verwerkt zoals een lucht-water-warmtepomp, zonnepanelen en de afwerking met Siberisch lariks waxedwood hout. We wensen de families heel veel woonplezier in hun nieuwe woning.

  Meer Lezen
 5. Winnaar Nederlands duurzaamste nieuwbouwhuis

  Afgelopen vrijdag heeft de verkiezing voor het duurzaamste huis van Nederland plaatsgevonden in de St@art te Apeldoorn. Hierbij hebben Indi en Jorick Ehrenhard(mede-eigenaar Kerkdijkbouw) uit Harfsen gewonnen in de categorie Duurzaamste huis gebouwd na 2000.

  De wedstrijd is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route welke sinds 2013 plaatsvindt, dit jaar is er voor het eerst een wedstrijd aan toegevoegd. Een vijftal juryleden van vooraanstaande personen in de duurzame huizenbouw heeft het huis in Harfsen uitgeroepen tot Duurzaamste Huis van Nederland in de categorie Nieuwbouwwoning na 2000. Het jonge stel heeft het huis zelf ontworpen gericht op de zon en gebouwd met natuurlijke materialen zoals houtskelet, houtvezelisolatie en afvalpapier. Het zogenoemde passiefhuis met Label A+++ kent onder andere zeer hoge isolatiewaarde, balansventilatie met warmteterugwinning, drielaags glas, zonnepanelen en wordt van warmte en koeling voorzien door een luchtwarmtepomp. Het huis is zelfs zo zuinig dat er een energie overschot is. Inmiddels wonen Indi en Jorick twee jaar in het huis en zijn ze zeer te spreken over het wooncomfort. Het is comfortabel, veel daglicht, er heerst een gezond klimaat en er is geen tocht.

  Meer Lezen
 6. Gebouwd huis genomineerd voor meest duurzame huis

  De door ons gebouwde vrijstaande woning genomineerd in de top 10 meest duurzame huizen in de categorie nieuwbouw vanaf 2000.
  Bijzonder trots zijn wij op de nominatie en het is een waardering voor de grote inspanning voor zowel de bewoners, de architect als voor ons. Het vergt nauwkeurig werken en hoge aandacht om de woning volgens de passief huis principes te realiseren.

  Kenmerken van de woning zijn
  Passief huis
  Bio-based materialen, duurzame natuurlijke materialen zoals cellulose, houtvezel, houtskelet
  Dampopen constructie met hoge isolatie waarde van Rc=8,5
  Hoge luchtdichtheid beproefd met de blower-door test
  Gasloos en nul-op-de-meter
  warmtepomp techniek

  Klik hier om de nominatie te bekijken.

  Meer Lezen
 7. Timmerman gezocht!

  Wij zijn opzoek naar een allround timmerman in de omgeving van Deventer. Ben of ken jij iemand of heb jij die gouden tip? We horen het graag. Werkzaamheden variëren van verbouw tot nieuwbouw.

  Meer Lezen
 8. Trillingsvrije funderingspalen

  Afgelopen week zijn we gestart met een uitbouw in De Vijfhoek te Deventer. De fundering vereiste extra ondersteuning middels heipalen. Door de dicht bebouwde omgeving hebben we gekozen voor trillingsvrije schroefpalen. Hierdoor voorkomen we dat er scheuren in de naastgelegen woningen komen en blijft de geluidsoverlast beperkt. Zie de foto hieronder hoe het aanbrengen van deze schroefpalen te werk gaat.

  Meer Lezen
 9. Paalmanprijs voor Stef!

  Stef heeft de Paalman prijs 2018 van niveau 3 allround timmerman bij Bouwmensen gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de leerling die het meest zorgvuldig heeft gewerkt. Hieronder worden de bloemen en de cadeaubon door Stef in ontvangst genomen. Stef, van harte!

  Meer Lezen
 10. Verbouwing loseweg, Apeldoorn

  Afgelopen maand zijn we begonnen met een verbouwing aan de loseweg te Apeldoorn nabij Paleis het Loo. Hierbij wordt de buitenkant van de vrijstaande woning volledig aangepakt.

  Meer Lezen
 11. Innovatieve metselprofielen

  Innovatie op de bouw bij vier woningen in Loo – Bathmen. Voor het kalkzandsteen lijmwerk wat wij zelf uitvoeren, stellen wij geen metselprofielen maar deze oranje hoekjes van OCA. Sneller stellen, geen schoor latten = veiligere en nettere bouwplaats.

  Meer Lezen
 12. Kerkdijk bouwt aan de toekomst

  De laatste maanden is er bij Bouwbedrijf Kerkdijk van Welbergen B.V. achter de schermen hard gewerkt om klanten vanaf juni nog meer te bieden op gebied van toekomstbestendig bouwen. Vanaf juni heeft Bouwbedrijf Kerkdijk van Welbergen B.V. een nieuwe mede-eigenaar, geboren Dorternaar Jorick Ehrenhard. Daarnaast wordt een nieuwe bedrijfsruimte gerealiseerd met kantine, ontvangstruimte en kantoor aan de Spoorstraat 10 in Bathmen.

  Bouwbedrijf Kerkdijk van Welbergen B.V. is al 26 jaar een begrip in Bathmen en omgeving. Eigenaar Jan Kerkdijk heeft, met het oog op de toekomst, de handen ineen geslagen met Jorick Ehrenhard, vanaf juni mede-eigenaar van het bedrijf. “Gezamenlijk willen we dit bedrijf verder ontwikkelen zodat we klanten nog beter kunnen bedienen. Met mijn jarenlange ervaring, een vakkundig team en Jorick’s kennis en kunde, gaan we klanten toekomstbestendige woningen bieden volgens de nieuwste bouwprincipes en verder. “Aldus Jan vol enthousiasme.” Je wilt graag een woning of bedrijfspand bouwen, maar er is enorm veel keus op de markt. Hoe je wilt gaan leven en werken, nu en in de toekomst moet centraal staan bij de bouw, wij kunnen hierin helpen” Geeft Jorick aan. “Wij kijken uit naar de toekomst! Kom eens langs voor een kop koffie en een vrijblijvend advies bij nieuwbouw of onderhoud/renovatie van uw bestaande woning of bedrijfspand”. Sluiten de twee ondernemers af.

  Meer Lezen
 13. Fundering gestort in Loo

  Afgelopen week is de vloer gestort van vier duurzame, geschakelde woningen in Loo – Bathmen. Voor de fundering hebben wij voor het eerst gebruik gemaakt van een Hectar funderingsvloer welke sinds enkele jaren op de markt is. In deze funderingsvloer wordt staalvezelbeton gestort. Een groot voordeel van de Hectar funderingsvloer is dat deze koudebrug vrij is.

  Meer Lezen
 14. Duurzame nieuwbouw eigen kantoor

  In juni 2018 zijn we gestart met de bouw van onze nieuw bedrijfsruimte met kantine, ontvangstruimte en kantoor. Deze bouwen we op duurzame wijze met natuurlijke en gezonde materialen. De gehele constructie is van hout gemaakt, dit hout hebben we in onze eigen werkplaats bewerkt. Op de foto is te zien hoe alle muren en het dak worden vol geblazen met cellulose isolatievlokken. Cellulose is een ecologisch isolatiemateriaal, is damp-open en zorgt voor een naadloze isolatielaag. De cellulose isolatievlokken zijn gemaakt van overtollig papier en daarmee dragen we bij aan een duurzamer milieu.

  Meer Lezen
 15. Vernieuwde website

  Welkom op de vernieuwde website van Bouwbedrijf Kerkdijk van Welbergen B.V., via deze weg houden we u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

  Meer Lezen