Dubbele duurzame woning opgeleverd

Natuurlijk duurzaam bouwen
 1. Dubbele duurzame woning opgeleverd

  Onlangs hebben wij weer een fantastisch project mogen opleveren in Deventer. Op het oude ijsbaan terrein verrijst een nieuwe wijk waarbij duurzaamheid en natuurinclusief bouwen de regel zijn.

  Voor deze twee gezinnen hebben wij van buiten twee totaal verschillende woningen mogen bouwen. De hoekwoning heeft een houten gevelafwerking met een staal felsdak. De naastgelegen woning is afgewerkt met dakpannen en de gevels zijn gemetseld met een restproduct uit de steenstrip industrie, dit zijn stenen die met de frogzijde naar voren zijn gemetseld. De steen is dunner dan normaal en daarmee dus lichter voor de fundering.

  1 woning heeft een luchtwater warmtepomp met balansventilatie, de andere woning is aangesloten op warmtenet vanuit de nabijgelegen rioolzuivering en heeft natuurlijke ventilatie.

  Meer Lezen
 2. Gezocht: allround timmerman

  Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar:

  Een allround timmerman

  Bij ons kun je zowel als zelfstandig Timmerman 1 maar ook als Timmerman 2 aan het werk. De projecten lopen uiteen van kleine verbouwklussen tot grote renovaties van bijvoorbeeld boerderijen of woonhuizen tot complete nieuwbouw van villa’s. Bij ons kun je als timmerman echt je hart ophalen als het gaat om vakmanschap, ambacht en mooie details. Geen dag is hetzelfde.

  Wat kun je van ons verwachten?
  – Korte reistijden naar de bouwplaats; tussen de 5 en 30 minuten zit je gemiddeld in onze bedrijfsbus naar de bouwplaats.
  – Je komt te werken in een jong team van 17 gezellige collega’s.
  – Ons bedrijf beschikt over een eigen werkplaats voor kleine werkzaamheden zoals het maken van enkele kozijnen of een trap.
  – Maandelijks hebben we een vrijdagmiddag borrel en meerdere keren per jaar hebben we gezellige activiteiten of kennis bijeenkomsten in een ontspannen sfeer.

  Geïnteresseerd? Dan komen we graag met jou in contact!
  Jorick Ehrenhard: 06 – 365 260 72 / jorick@hardijkbouw.nl
  Jan Kerkdijk: 06 – 533 885 19 / jan@hardijkbouw.nl

  Meer Lezen
 3. Gezocht: Werkvoorbereider

  Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar:

  een Werkvoorbereider

  Ben jij communicatief sterk, vind je het leuk om alles tot in de puntjes uit te zoeken, en houd jij er van dat geen één dag hetzelfde is. Dan zijn wij op zoek naar jou.
  Wij zoeken een enthousiaste en ervaren werkvoorbereider (>5jaar) met hbo werk/denk niveau, die het leuk vindt om unieke projecten uit te voeren met veel afwisseling en vrijheid. Projecten zijn bij ons voornamelijk in de regio, waardoor je gemakkelijk langs je bouw kunt gaan om de vorderingen te volgen. Je hebt daar ook contact met jou collega’s van de bouwplaats. Bij ons mag je alles doen als werkvoorbereider, van de calculatie fase naar werkvoorbereiding en de uitvoeringsbegeleiding tot de oplevering. We laten dit dan ook graag bij jouw wensen aansluiten, waar jij je prettig bij voelt.

  Wat mag je doen en verwachten wij van jou:
  – Complete zelfstandige werkvoorbereiding van nieuwbouw woonhuizen/villa’s en verbouw van woningen/boerderijen.
  – Inkopen van bouwmaterialen, productietekeningen controleren en afspraken maken met onderaannemers.
  – Het maken van uittrekstaten, bouwplanningen, wijzigingen bijhouden, bouwvergaderingen bijwonen.
  – Je mag ook zelf bepalen of je uitvoerders taken wilt oppakken of calculatie werk wilt doen.
  – Je goed kunt werken met Autocad, Excel, Word, (Pre is Powerproject planning).
  – Dat je actuele kennis van de bouwregelgeving hebt.
  – Een gemotiveerde en proactieve werkhouding en communicatief sterk.

  Wat kun je van ons verwachten?
  – We geven jou vrijheid om je dag zelf in te delen.
  – Unieke projecten waarvan er geen één hetzelfde is. Van grote luxe villa’s tot complete renovaties en kleine verbouw.
  – Je komt te werken in een jong team van 17 gezellige collega’s.
  – Maandelijks hebben we een vrijdagmiddag borrel en meerdere keren per jaar hebben we gezellige activiteiten of kennis bijeenkomsten in een ontspannen sfeer.
  – We waarderen het als jij jouw kennis op peil wilt houden of verder wilt ontwikkelen. Hiervoor staan we dan ook altijd open of maken we tijd voor vrij. 

  We horen graag van jou, wat jij ons nog meer te bieden hebt. Neem je dit mee in jouw motivatie? Dan kijken wij samen hoe we daar een goede invulling aan kunnen geven.

  Geïnteresseerd? Dan komen we graag met jou in contact!
  Jorick Ehrenhard: 06 – 365 260 72 / jorick@hardijkbouw.nl
  Jan Kerkdijk: 06 – 533 885 19 / jan@hardijkbouw.nl

  Meer Lezen
 4. Blowerdoortest in Markelo geslaagd

  In Markelo bouwen we een duurzaam nieuwbouwhuis met bio-based materialen, deze woning is dampopen. Hier hebben we een blowerdoortest laten doen als kwaliteitscontrole op ons werk. Bij de blowerdoortest wordt de luchtdichtheid van de woning getest. Door een ventilator in de deuropening te plaatsen zoals op onderstaande foto is te zien wordt lucht gecontroleerd in en uit de woning geblazen. Middels aangesloten meetapparatuur wordt vervolgens de luchtdichtheid gemeten.
  Zonder dat wij de luchtdichtheid eis van passief bouwen hoeven te halen, halen we deze wel bijna. De binnen afwerking moeten wij nog uitvoeren en nu al halen wij een Qv10-waarde van 0,23. De Passiefwaarde ligt op Qv10 = 0,15

  Meer Lezen
 5. Nieuwbouw Harfsen opgeleverd

  Afgelopen maand hebben we in Harfsen een luxe vrijstaande woning opgeleverd. Dit betreft een dampopen bio-based houtskelet woning met hoge isolatie waarde. Klik hier voor meer foto’s en een uitgebreide beschrijving van deze woning.

  Meer Lezen
 6. Staalconstructie over de bomen heen geplaatst

  In Schalkhaar verbouwen we momenteel een woning, hierbij zal de woonkamer aanzienlijk worden vergroot. Het dak van de uitbouw wordt ondersteund door een staalconstructie. Afgelopen week is deze staalconstructie met een kraan, over de bomen heen, op de plaats van bestemming gezet.

  Meer Lezen
 7. Duurzame woning in Gorssel krijgt vorm

  Nadat de ramen zijn geplaatst en de stukadoors het hele huis rondom hebben gestukt is afgelopen week in Gorssel het steiger afgebroken. Nu wordt de vorm van deze duurzame bio-based woning goed zichtbaar. Het casco van het huis bestaat volledig uit hout met daarin cellulose (papiersnippers) als isolatie en is de buitenkant op verschillende manieren afgewerkt met stukwerk, hout en stenen.

  Meer Lezen
 8. Houtskelet geplaatst in harfsen

  Aan de harfsensesteeg in Harfsen is er afgelopen week gestart met het plaatsen van de houtskelet. Binnen enkele dagen zijn de contouren van het huis ineens zichtbaar. Dit huis wordt op een duurzame wijze gebouwd en de constructie zal volledig uit hout bestaan.

  Meer Lezen
 9. Gezocht: Werkvoorbereider en/of Calculator

  Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een gemotiveerde:
  bouwkundig Werkvoorbereider   of   Werkvoorbereider/Calculator
  Ruime ervaring of startend? Beide zijn van harte welkom om te solliciteren. De juiste instelling en passie voor jou vak vinden we belangrijker.

  Solliciteren?
  Interesse om bij ons leuke bedrijf te werken met grote diversiteit aan projecten? Stuur dan je C.V. en motivatie naar info@hardijkbouw.nl t.a.v. Jorick Ehrenhard en Jan Kerkdijk. Wil je meer informatie? Bel met Jorick Ehrenhard 06 – 365 260 72.
  Ben je zelf (momenteel) niet geïnteresseerd maar ken je dé persoon voor deze vacature? Delen wordt gewaardeerd.

  Meer Lezen
 10. Aardwarmte bronboring in Gorssel

  Deze week is de aardwarmte bronboring uitgevoerd tot een diepte van 140 meter in het centrum van Gorssel. Dit is een gesloten bronsysteem die door de ruime diepte in de aarde voldoende warmte kan onttrekken om het nieuwe woonhuis te verwarmen en het tapwater op temperatuur te brengen. Tevens kan er met deze bron in de zomer ook gekoeld worden.

  Meer Lezen
 11. Fundering in Harfsen ligt

  Aan de harfsensesteeg in Harfsen hebben we afgelopen week beton gestort voor een vrijstaande schuurwoning. Om te voorkomen dat het beton te hard droogt hebben we na het storten het beton regelmatig nat gemaakt.

  Meer Lezen
 12. Duurzame constructie in Gorssel geplaatst

  In Gorssel zijn wij eind 2019 gestart met de sloop en daarna de realisatie van een nieuwe vrijstaande villa met kelder in het centrum van Gorssel.

  Deze villa wordt duurzaam, dampopen, bio-based en volgens de Passiefbouwen spelregels gebouwd worden.
  Inmiddels is de geprefabriceerde houten draagconstructie geplaatst en is het dak waterdicht.
  Wij kunnen nu verder met de gevelafwerking en daarna de binnen afwerking.

  Dit is voor ons een prachtig project in een prachtig dorp met prachtige en gezonde bouwmaterialen.

  Meer Lezen
 13. Leien pannen in Lochem gelegd

  Nabij kasteel de Cloese in Lochem bouwen we een vrijstaande villa. Bij deze bouw wordt gebruik gemaakt van echt ambacht. Zo zijn er eiken gebinten met pen en gat verbinding geplaatst en is het dak voorzien van leien pannen. De grote kap is prefab gemaakt waardoor deze ter plekke snel kan worden geplaatst.

  Meer Lezen
 14. Kelder vrijstaande villa in Gorssel geplaatst

  Afgelopen maand zijn we gestart met de bouw van een vrijstaande villa in Gorssel. De woning wordt in 2020 opgebouwd doormiddel van een duurzame dampopen prefab, houten constructie met cellulose isolatie gevuld die we vooraf in de werkplaats maken. Op de foto ziet u het plaatsen van de complete kelder die onder een deel van de villa komt.

  Meer Lezen
 15. Schuurwoning Lettele krijgt vorm

  Eind augustus zijn we gestart met de nieuwbouw van een schuurwoning in het buitengebied van Lettele. Afgelopen maand werden de contouren van deze mooie woning zichtbaar. De woning wordt aan de buitenkant grotendeels met hout bekleed, krijgt veel glas en ruime overstekken. Vanbinnen krijgt de woning een grote vide, een inpandige garage en blijven de houten draagbalken van het dak in het zicht.

  Meer Lezen
 16. Oplevering heropbouw appartementen

  Voor de bouwvak 2019 hebben we drie appartementen in Zutphen opgeleverd. Deze appartementen lagen in een pakhuis welke door brandschade onbewoonbaar was geworden. Het gehele pand is door ons van binnen opnieuw opgebouwd. Klik hier voor meer informatie en foto’s van dit project.

  Meer Lezen
 17. Start nieuwbouw in Lochem

  In juli zijn wij gestart met de realisatie van een nieuw villa in Lochem, op het plan bij kasteel de Cloese. Deze ruime villa zal worden uitgevoerd met een kelder, lei dakbedekking, personenlift, warmtepomp en wtw-ventilatie.

  Meer Lezen
 18. Scholingsdag luchtdicht bouwen

  Met het gehele bedrijf hebben wij op de greenworks academy in Apeldoorn een scholingsdag gehad waarin luchtdicht bouwen centraal stond. Als eerste hebben wij de theorie behandeld waarna onze vakmannen in de praktijk de luchtdichting konden uitvoeren bij onder andere kozijnen, dakplaten, dakdoorvoeren. Dit werd gedaan in een ‘klein’ huisje. 

  Meer Lezen
 19. Kom jij ons team versterken?

  Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar:

  • Een allround timmerman

  Bij ons kun je zowel als zelfstandig Timmerman 1 maar ook als Timmerman 2 aan het werk. De projecten lopen uiteen van kleine verbouwklussen tot grote renovaties van bijvoorbeeld boerderijen of woonhuizen tot complete nieuwbouw van villa’s. Bij ons kun je als timmerman echt je hart ophalen als het gaat om vakmanschap, ambacht en mooie details. Geen dag is hetzelfde. Daarnaast krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te maken.

  • Een allround metselaar

  Het metselwerk binnen ons bedrijf loopt uiteen van fundering metselwerk tot binnenmuren in kalkzandsteen of SBS blokken en natuurlijk komt gevelmetselwerk in allerlei soorten en verbanden met rollagen, togen en hanenkammen, regelmatig bij ons voor.  Ook lijmwerk van kalkzandsteen en het stellen van profielen hoort tot de bezigheden. Als er even geen metselwerk is kan het voorkomen dat je assisteert bij timmerwerken, het leggen van dakpannen, sloopwerk enzovoorts, een leuke afwisseling! De werkzaamheden lopen uiteen van kleine verbouwen, renovaties, aanbouwen tot nieuwbouw woonhuizen en villa’s. Het kunnen voegen en verrichten van klein stucwerk en tegelwerk is een Pre.

  Wat kun je van ons verwachten? 

  • Korte reistijden naar de bouwplaats; tussen de 5 en 30 minuten zit je gemiddeld in onze bedrijfsbus naar de bouwplaats.
  • Je komt te werken in een jong team van gezellige collega’s.
  • Ons bedrijf beschikt over een eigen werkplaats voor kleine werkzaamheden zoals het maken van enkele kozijnen of een trap.
  • Maandelijks hebben we een vrijdagmiddag borrel en meerdere keren per jaar hebben we gezellige activiteiten of kennis bijeenkomsten in een ontspannen sfeer.
  • Ons huidige team bestaat uit 9 timmerlieden, 2 metselaars, 1 administratief medewerkster en 2 eigenaren.

  Geïnteresseerd? Dan komen we graag met jou in contact!
  Jorick Ehrenhard: 06 – 365 260 72 / jorick@hardijkbouw.nl 
  Jan Kerkdijk: 06 – 533 885 19 / jan@hardijkbouw.nl

  Meer Lezen
 20. Nieuwe bedrijfsnaam: HardijkBouw B.V.

  Per 29 maart 2019 is onze naam gewijzigd in HardijkBouw B.V.. Na 25 jaar de naam Kerkdijk en later Kerkdijk van Welbergen te dragen is het tijd voor een nieuwe naam met bijbehorende uitstraling. Duurzaam bouwen wordt hier een belangrijk onderdeel in. De nieuwe bedrijfskleding is binnen en de eerste bus is al van nieuwe belettering voorzien. Binnenkort ziet u HardijkBouw B.V. overal voorbij komen!

  Meer Lezen
 21. Bouw in de binnenstad

  In de binnenstad van Zutphen zijn we bezig met de opbouw van een woonhuis welke door de brand grotendeels was verwoest. Het is altijd een uitdaging om in de stad de materialen op de plek te krijgen. In Zutphen hebben we de hulp ingeroepen van een mobiele kraan om alles via het dak op zijn plek te krijgen.

  Meer Lezen
 22. Oplevering nieuwbouw 4 onder 1 kap woningen

  In december 2018 hebben we 4 onder 1 kap woningen opgeleverd aan de Bettinkdijk te Bathmen. In deze woningen zijn verschillende duurzame aspecten verwerkt zoals een lucht-water-warmtepomp, zonnepanelen en de afwerking met Siberisch lariks waxedwood hout. We wensen de families heel veel woonplezier in hun nieuwe woning.

  Meer Lezen
 23. Winnaar Nederlands duurzaamste nieuwbouwhuis

  Afgelopen vrijdag heeft de verkiezing voor het duurzaamste huis van Nederland plaatsgevonden in de St@art te Apeldoorn. Hierbij hebben Indi en Jorick Ehrenhard(mede-eigenaar Kerkdijkbouw) uit Harfsen gewonnen in de categorie Duurzaamste huis gebouwd na 2000.

  De wedstrijd is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route welke sinds 2013 plaatsvindt, dit jaar is er voor het eerst een wedstrijd aan toegevoegd. Een vijftal juryleden van vooraanstaande personen in de duurzame huizenbouw heeft het huis in Harfsen uitgeroepen tot Duurzaamste Huis van Nederland in de categorie Nieuwbouwwoning na 2000. Het jonge stel heeft het huis zelf ontworpen gericht op de zon en gebouwd met natuurlijke materialen zoals houtskelet, houtvezelisolatie en afvalpapier. Het zogenoemde passiefhuis met Label A+++ kent onder andere zeer hoge isolatiewaarde, balansventilatie met warmteterugwinning, drielaags glas, zonnepanelen en wordt van warmte en koeling voorzien door een luchtwarmtepomp. Het huis is zelfs zo zuinig dat er een energie overschot is. Inmiddels wonen Indi en Jorick twee jaar in het huis en zijn ze zeer te spreken over het wooncomfort. Het is comfortabel, veel daglicht, er heerst een gezond klimaat en er is geen tocht.

  Meer Lezen
 24. Gebouwd huis genomineerd voor meest duurzame huis

  De door ons gebouwde vrijstaande woning genomineerd in de top 10 meest duurzame huizen in de categorie nieuwbouw vanaf 2000.
  Bijzonder trots zijn wij op de nominatie en het is een waardering voor de grote inspanning voor zowel de bewoners, de architect als voor ons. Het vergt nauwkeurig werken en hoge aandacht om de woning volgens de passief huis principes te realiseren.

  Kenmerken van de woning zijn
  Passief huis
  Bio-based materialen, duurzame natuurlijke materialen zoals cellulose, houtvezel, houtskelet
  Dampopen constructie met hoge isolatie waarde van Rc=8,5
  Hoge luchtdichtheid beproefd met de blower-door test
  Gasloos en nul-op-de-meter
  warmtepomp techniek

  Klik hier om de nominatie te bekijken.

  Meer Lezen
 25. Timmerman gezocht!

  Wij zijn opzoek naar een allround timmerman in de omgeving van Deventer. Ben of ken jij iemand of heb jij die gouden tip? We horen het graag. Werkzaamheden variëren van verbouw tot nieuwbouw.

  Meer Lezen
 26. Trillingsvrije funderingspalen

  Afgelopen week zijn we gestart met een uitbouw in De Vijfhoek te Deventer. De fundering vereiste extra ondersteuning middels heipalen. Door de dicht bebouwde omgeving hebben we gekozen voor trillingsvrije schroefpalen. Hierdoor voorkomen we dat er scheuren in de naastgelegen woningen komen en blijft de geluidsoverlast beperkt. Zie de foto hieronder hoe het aanbrengen van deze schroefpalen te werk gaat.

  Meer Lezen
 27. Paalmanprijs voor Stef!

  Stef heeft de Paalman prijs 2018 van niveau 3 allround timmerman bij Bouwmensen gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de leerling die het meest zorgvuldig heeft gewerkt. Hieronder worden de bloemen en de cadeaubon door Stef in ontvangst genomen. Stef, van harte!

  Meer Lezen
 28. Verbouwing loseweg, Apeldoorn

  Afgelopen maand zijn we begonnen met een verbouwing aan de loseweg te Apeldoorn nabij Paleis het Loo. Hierbij wordt de buitenkant van de vrijstaande woning volledig aangepakt.

  Meer Lezen
 29. Innovatieve metselprofielen

  Innovatie op de bouw bij vier woningen in Loo – Bathmen. Voor het kalkzandsteen lijmwerk wat wij zelf uitvoeren, stellen wij geen metselprofielen maar deze oranje hoekjes van OCA. Sneller stellen, geen schoor latten = veiligere en nettere bouwplaats.

  Meer Lezen
 30. Kerkdijk bouwt aan de toekomst

  De laatste maanden is er bij Bouwbedrijf Kerkdijk van Welbergen B.V. achter de schermen hard gewerkt om klanten vanaf juni nog meer te bieden op gebied van toekomstbestendig bouwen. Vanaf juni heeft Bouwbedrijf Kerkdijk van Welbergen B.V. een nieuwe mede-eigenaar, geboren Dorternaar Jorick Ehrenhard. Daarnaast wordt een nieuwe bedrijfsruimte gerealiseerd met kantine, ontvangstruimte en kantoor aan de Spoorstraat 10 in Bathmen.

  Bouwbedrijf Kerkdijk van Welbergen B.V. is al 26 jaar een begrip in Bathmen en omgeving. Eigenaar Jan Kerkdijk heeft, met het oog op de toekomst, de handen ineen geslagen met Jorick Ehrenhard, vanaf juni mede-eigenaar van het bedrijf. “Gezamenlijk willen we dit bedrijf verder ontwikkelen zodat we klanten nog beter kunnen bedienen. Met mijn jarenlange ervaring, een vakkundig team en Jorick’s kennis en kunde, gaan we klanten toekomstbestendige woningen bieden volgens de nieuwste bouwprincipes en verder. “Aldus Jan vol enthousiasme.” Je wilt graag een woning of bedrijfspand bouwen, maar er is enorm veel keus op de markt. Hoe je wilt gaan leven en werken, nu en in de toekomst moet centraal staan bij de bouw, wij kunnen hierin helpen” Geeft Jorick aan. “Wij kijken uit naar de toekomst! Kom eens langs voor een kop koffie en een vrijblijvend advies bij nieuwbouw of onderhoud/renovatie van uw bestaande woning of bedrijfspand”. Sluiten de twee ondernemers af.

  Meer Lezen
 31. Fundering gestort in Loo

  Afgelopen week is de vloer gestort van vier duurzame, geschakelde woningen in Loo – Bathmen. Voor de fundering hebben wij voor het eerst gebruik gemaakt van een Hectar funderingsvloer welke sinds enkele jaren op de markt is. In deze funderingsvloer wordt staalvezelbeton gestort. Een groot voordeel van de Hectar funderingsvloer is dat deze koudebrug vrij is.

  Meer Lezen
 32. Duurzame nieuwbouw eigen kantoor

  In juni 2018 zijn we gestart met de bouw van onze nieuw bedrijfsruimte met kantine, ontvangstruimte en kantoor. Deze bouwen we op duurzame wijze met natuurlijke en gezonde materialen. De gehele constructie is van hout gemaakt, dit hout hebben we in onze eigen werkplaats bewerkt. Op de foto is te zien hoe alle muren en het dak worden vol geblazen met cellulose isolatievlokken. Cellulose is een ecologisch isolatiemateriaal, is damp-open en zorgt voor een naadloze isolatielaag. De cellulose isolatievlokken zijn gemaakt van overtollig papier en daarmee dragen we bij aan een duurzamer milieu.

  Meer Lezen
 33. Vernieuwde website

  Welkom op de vernieuwde website van Bouwbedrijf Kerkdijk van Welbergen B.V., via deze weg houden we u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

  Meer Lezen