Winnaar Nederlands duurzaamste nieuwbouwhuis

Natuurlijk duurzaam bouwen

Afgelopen vrijdag heeft de verkiezing voor het duurzaamste huis van Nederland plaatsgevonden in de St@art te Apeldoorn. Hierbij hebben Indi en Jorick Ehrenhard(mede-eigenaar Kerkdijkbouw) uit Harfsen gewonnen in de categorie Duurzaamste huis gebouwd na 2000.

De wedstrijd is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route welke sinds 2013 plaatsvindt, dit jaar is er voor het eerst een wedstrijd aan toegevoegd. Een vijftal juryleden van vooraanstaande personen in de duurzame huizenbouw heeft het huis in Harfsen uitgeroepen tot Duurzaamste Huis van Nederland in de categorie Nieuwbouwwoning na 2000. Het jonge stel heeft het huis zelf ontworpen gericht op de zon en gebouwd met natuurlijke materialen zoals houtskelet, houtvezelisolatie en afvalpapier. Het zogenoemde passiefhuis met Label A+++ kent onder andere zeer hoge isolatiewaarde, balansventilatie met warmteterugwinning, drielaags glas, zonnepanelen en wordt van warmte en koeling voorzien door een luchtwarmtepomp. Het huis is zelfs zo zuinig dat er een energie overschot is. Inmiddels wonen Indi en Jorick twee jaar in het huis en zijn ze zeer te spreken over het wooncomfort. Het is comfortabel, veel daglicht, er heerst een gezond klimaat en er is geen tocht.

Afspraak maken

Interesse in één van onze diensten. Of gewoon een keer komen praten? Maak dan vrijblijvend een afspraak Afspraak maken of bel 0570 - 542 231